Postautor: Aki » 24 mar 2015, 18:22
Również się przywitam.
Nie wiem, z czego to wynika, ale coraz mi trudniej zmusić się do pisania i udzielania gdziekolwiek. Tutaj także dość długo zwlekałem - gdyby nie delikatne napomnienie w temacie technicznym o możliwej Wielkiej Czystce, pewnie wciąż zerkałbym na forum z dalszej odległości. Może sprawiają to upływające lata, a może jakieś ogólne zniechęcenie do wymiany poglądów połączone z przekonaniem, że właściwie nie mam nic ciekawego do powiedzenia.
Jako że nie wiem, czy nie jest to mój pierwszy i ostatni wpis, jeszcze tylko dwie krótkie sprawy, które od jakiegoś czasu chodzą mi po głowie, a których z braku śmiałości nie doprowadziłem do końca.
Po pierwsze, podziękowanie za wydanie, tłumaczenie i kapitalny efekt końcowy "Teatro Grottesco". Nie wiem wprawdzie, kto tu bywa i pod jakim ukrywa się nickiem, ale przynajmniej jedną osobę rozpoznałem, więc na jej ręce: Panowie, bardzo dziękuję.
Po drugie, specjalne podziękowania dla Dead_Clowna za "Powrót", wpisy na blogu, przekłady i fotografie (To, co zostaje, Miasta, Dom (w sąsiedztwie) - znakomite). Dziękuję bardzo.
Zdaję sobie sprawę, że przynajmniej kilka osób pominąłem, nie chciałbym już jednak nadużywać cierpliwości i gościnności. Napiszę więc tak: dzięki, że jesteście.