old weirdman pisze:idąc tym tokiem myślenia każdy optymista czy też każdy "normalny" posiadałby wysoką samoocenę a tak chyba nie jest ;-).
Patrycjusz pisze:Przeciwko pesymizmowi ze strony "normalnych" często pojawia się też argument, że pesymiści mają taką a nie inną wizję świata przez to, że mają niskie poczucie własnej wartości (to sformułowanie doprowadza mnie do rozpaczy). I co tu dużo gadać - całkowicie się z tym zgadzam! Problem tylko w tym, że wypadałoby również zauważyć, że mają nie tylko niskie poczucie własnej wartości, ale też niskie poczucie wartości kogokolwiek i czegokolwiek.
Dark Aioezn pisze:Rozmowa o metafizyce jest po za ich możliwościami tak sak samo jak dyskusja o fizyce kwantowej.
Gdy jednak już wdaje się z kimś w dyskusję raczej wychodzę na dziwaka. Czy mnie to jakoś szczególnie martwi? Nie. Jeśli społeczeństwo nie uznaje mnie za jego element to nawet lepiej.
Emilka pisze:A myślenie, że tak naprawdę jesteśmy słabo zintegrowani właśnie dlatego, że nie dzielimy zainteresowań z otoczeniem jest odwracaniem kota ogonem, racjonalizacją.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika. i 2 gości